Новини

10 лайфхаків : як правильно зберігати борошно. Домогосподині на замітку.

12-06-2019, 13:42 49 Новини

10 лайфхаків : як правильно зберігати борошно. Домогосподині на замітку.
Основа будь-якої випічки - борошно. Від якості борошна часто залежить кінцевий результат приготування. Ми підготували вам такий собі «лайфхак» для молодих господинь. В цілому ці десять життєвих порад по зберіганню борошна знадобляться кожному:

1. Зберігайте борошно в закритій тарі, уникайте прямого попадання сонячних променів.

2. Найкраще для зберігання борошна підходить керамічний посуд, але згодяться також пластикові або металеві контейнери, і навіть звичайні скляні банки.

3. Якщо ви зберігаєте борошно в склі, бажано ховати банки в шафу або в темну комору.

4. Зберігання борошна в паперовій упаковці не рекомендується, оскільки в таку упаковку легко проникає міль і відкладає там своїх личинок.

5. Коли ви принесли борошно додому, пересипте його з магазинної упаковки в обрану тару, перед цим просійте його. Дуже часто харчову міль ми приносимо в будинок саме з магазину, в упаковках з борошном або крупами, тому просіювання через дрібне сито - необхідна процедура.

6. Борошно повинно «дихати», тому не затрамбовуйте його в тару. Нехай в ємності зверху залишиться трохи місця для повітря, а саме борошно повинно бути пухким.

7. Якщо борошно зберігається довго, просіюйте його через сито хоча б раз на місяць, для уникнення появи молі. Якщо просіювати борошно лінь, то бажано хоча б регулярно струшувати тару, щоб борошно не залежувалось і не пріло.

8. Просіювання допомагає не тільки виявити сторонні домішки або міль, а й позбутися від них, також за допомогою просіювання розпушується борошно і збагачується киснем. А це, в свою чергу, зробить готові вироби з борошна рівномірно пористими і більш пишними.

9. Якщо борошно зберігалося в поганих умовах і трохи зіпсувалося - запрів або стало прогірклим, не поспішайте викидати. Покладіть в тару з борошном активоване вугілля або шматочок деревного вугілля, він вбере зайву вологу і зменшить гіркоту борошна.

10. Поява молі в борошні - не катастрофа. Це хоч і не зовсім приємний, але цілком природний процес. Маленькі білі черв'ячки харчової молі не є небезпечними для здоров'я, навіть якщо ви проковтнете одного з них. Не поспішайте викидати борошно, а гарненько його просійте, пересипавши в одному тару. Ємність, в якій зберігалася борошно і завелася міль, добре помийте і просушіть. Після цього можете пересипати борошно назад, ще раз просіявши через дрібне сито. Переконайтеся в тому, що ємність для зберігання герметична і міль не пробереться туди знову.
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити