Про нас

«Рижський хліб» - це унікальний продукт преміум класу.


Наш хліб – це заварний хліб ручної роботи, він не тільки доповнює смак блюд, але водночас є самостійним десертом для справжніх гурманів! «Рижський Хліб» виготовлений за старовинною рецептурою. Під час його приготування використовується артезіанська вода і не додаються дріжджі та масло. Тісто для «Рижського Хліба» замішується за старовинним способом обшпарювання борошна, після чого воно витримується в осикових діжах ручної роботи протягом доби – саме так набувається неповторного смаку та аромату цей елітний хліб. Перевага нашого методу у тривалому, багатоступінчастому процесі природного бродіння. Натуральні ферменти та вітаміни, що утворюються при цьому, впливають на організм людини більш ефективніше ніж синтетичні, покращуючи травлення і роботу всього організму. Кислотність нашого хліба - 6°, що порівняно з іншими видами житнього хліба до 5 разів менше, завдяки чому наш продукт може використовуватись у період реабілітації після хвороб шлунково-кишкового тракту. Рижський Хліб багатий вітамінами (РР, В) і мінеральними речовинами, що робить його дуже корисним для здоров’я.
Продукція хлібозаводу «Рижський Хліб» дуже популярна серед споживачів у Латвії, а також багатьох інших країнах Європи.
У 2016 році хлібозавод «Рижський Хліб» засновано в Україні, щоб у наших магазинах завжди продавався свіжий хліб. Виробництвом керує майстер-технолог європейського рівня, єдиний в Україні, хто володіє старовинною рецептурою. Він та ще 7 чоловік, які приїхали за контрактом до нас із Латвії, є гарантами якості нашої продукції. Зараз вони передають свої знання українським майстрам.
Під час випікання хліба використовується борошно українського виробництва з найкращих борошномельних заводів, технологія приготування нашого хліба вимагає, щоб на складах нашого заводу борошно не менше місяця знаходилось перед тим, як його будуть використовувати у виробництві.
Формування хліба відбувається тільки вручну, тому що консистенція тіста не дозволяє ділити тісто механічним способом.
Зараз хлібозавод «Рижський Хліб» виготовляє наступні види хліба:

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ДОМАШНІЙ»

Справжній кисло-солодкий хліб із суміші пшеничного та житнього борошна тонкого помелу, високу цінність якого забезпечує спеціальний помел та особливе замішування тіста. Смаку цього хліба притаманна природна елегантність, доповнена ароматами кмину та солоду.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «КОЗАЦЬКИЙ»

Приємно ніжний, з тонким смаком та ароматом солоду. Випікається з житнього борошна середнього помелу з додаванням солодового екстракту, що створює смак, властивий тільки цьому сорту хліба. Це найкращий вибір для тих, кому хліб з борошна грубого помелу здається кислуватим.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий з горіхами та сухофруктами «СВЯТКОВИЙ»

Ексклюзивний продукт. Ніжний і ситний житній хліб, виготовлений за складною технологією. Високу поживну цінність забезпечують такі компоненти, що містяться в ньому, як курага, чорнослив, родзинки, фундук, мед, солодовий сироп. Хліб «Святковий» - ідеальне доповнення до сніданку або чаювання.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ПАНСЬКИЙ»

Випікається з житнього борошна самого тонкого помелу. Особливий смаковий відтінок цьому хлібу надає закваска з приємним яблучним ароматом. Хліб має виражений смак, властивий тільки цьому виду житнього хліба. Кисло-солодкий житній хліб виготовляється тільки на хлібозаводі «Рижський хліб».

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ХУТОРСЬКИЙ»

Хліб готують з житнього борошна грубого помелу з додаванням солоду, солодового екстракту та кмину. Неповторний насичений натуральний житній смак. Перевага борошна грубого помелу – великий вміст клітковини, яка очищує кишковий тракт і виводить з організму шкідливі складові їжі. Доведено, що клітковина є важливою частиною захисного механізму людського тіла від раку кишечника, розладів шлунка, захворювання коронарної артерії, гіпертонії, ожиріння та діабету.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ГЕТЬМАНСЬКИЙ»

Своєрідного благородного смаку цього сорту хліба з житнього борошна середнього помелу надають насіння льону, гарбуза, соняшника і кунжуту. Лляне насіння – одне з найбагатших джерел лігнанов, яке є антиалергеном, володіє антиканцерогенною дією, а також потужною антиоксидантною дією. Гарбузове насіння корисне при дефіциті фосфору, магнію, марганцю, заліза, цинку, селену. Насіння соняшнику — своєрідні, створені самою природою «консерви», здатні протягом тривалого часу зберігати та поставляти організму багато необхідних харчових речовин. Кунжутне насіння – одна з найстаріших приправ, відомих людині; багата на вміст вітаміну Е, мінеральних речовин (цинк, фосфор, кальцій), необхідних для нормального функціонування будь-якого людського організму.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ЖИТНІЙ З МОРКВОЮ»

Хліб приготований тільки з житнього борошна середнього помелу з додаванням моркви. Морква - один з найкращих продуктів для печінки, нирок і травного тракту, сприяє здоровому обміну речовин, допомагає від діареї та інших проблем травної системи, вбиваючи шкідливі бактерії. Завдяки багатому вмісту вітаміну А, який стимулює імунну систему і допомагає захиститися від інфекції, морква особливо корисна для очей і зору. Крім того, морква допомагає зберегти вологу, що надає смаку цього сорту хліба надзвичайну ніжність.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ЦИБУЛИНКА»

Сушений лук – джерело органічних кислот, вітамінів, мінеральних елементів, а значить – життєвої енергії.
Натуральна сушена цибуля приготована з використанням унікальної сучасної технології, що дозволяє зберегти в продукті всі корисні речовини і вітаміни.
Таким чином, додавши в кисло-солодкий хліб сушену цибулю, ми надали новому сорту хліба незабутній аромат і смак, зберігши і примноживши до того ж, ще й безліч корисних властивостей.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «КУМОВСЬКИЙ»

Хліб «Кумовський» - це бездріжджовий заварний хліб, спечений за кращими українськими традиціями з пшеничного борошна з додаванням невеликої кількості житнього борошна самого тонкого помелу.
На відміну від інших видів продукції, що випускається нами, хліб «КУМОВСЬКИЙ» не містить кмин.
Завдяки легкій текстурі м'якушки і високим смаковим якостям даний сорт хліба здатний задовольнити смакові потреби навіть самого вимогливого покупця. Ідеальний в поєднанні з вершковим маслом.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ЧУМАЦЬКИЙ»

Хліб «Чумацький» - хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний, подовий з додаванням кукурудзяної крупи.
Як і вся наша продукція, хліб «Чумацький» не містить ароматизаторів і різних поліпшувачів смаку. Кукурудзяна крупа, що входить до складу хліба «Чумацький», — цінний поживний продукт, що характеризується великим вмістом вітамінів групи В, А, Е, РР, мікроелементів (залізо, кремній). У ній міститься до 75% вуглеводів, каротин. Подрібнені зерна кукурудзи відрізняються достатнім вмістом рослинного білка. 
Хліб «Чумацький» з його приємним солодкуватим смаком і цінними поживними властивостями ідеально підходить для сніданку.

Хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний подовий «ДУХМЯНИЙ»

Ми раді повідомити вам про створення нового продукту – хліба «Духм’яний».
Як і всі продукти нашого виробництва, хліб «Духмяний» не містить пекарські дріжджі. Відмінною особливістю цього хліба є наявність в ньому коріандру – найдавнішої прянощі, що надає готовому хлібобулочному виробу характерний смак і аромат. Коріандр для приготування даного сорту хліба використовується мелений, але помел насіння коріандру здійснюється безпосередньо перед додаванням в тісто, саме так зберігається повнота смаку і аромату.
Склад: борошно пшеничне хлібопекарська першого сорту, вода, цукор-пісок, солод житній, хлібопекарське борошно житнє сіяне, сіль поварена харчова, висівки пшеничні, коріандр.

«БОРОДИНІВСЬКИЙ»

Незвичайний, солодкувато-пряний смак і апетитний аромат досягається за рахунок використання заварки і прянощів. Заваркою є житній солод, замішаний з борошном і заварений окропом. Відмінною особливістю бородинівського хліба можна вважати посипку з коріандру, яка надає готовому хлібобулочному виробу характерний смак і аромат. Бородинівський хліб містить дуже багато корисних для організму людини речовин. Одна з них – тіамін (вітамін В1), необхідний для нормального функціонування нервової системи. Присутні й інші вітаміни групи В, а також РР, А, В; необхідні мікроелементи (залізо, магній, фосфор, калій); незамінні амінокислоти, білки, ферменти, клітковина. Волокна клітковини, мов щітка, вичищають кишечник, звільняючи організм від шлаків і токсинів. Всі інгредієнти, що входять до складу хліба, збільшують його корисність. Солод насичений мікроелементами, патока, крім великого набору вітамінів, містить корисний неочищений цукор, а прянощі сприяють виведенню сечової кислоти. Вживання бородинівського хліба попереджає дисбактеріоз, атеросклероз, подагру, онкологічні та багато інших захворювань.
Copyright © 2016-2018 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити