Салат з крутонами (сухариками) "Таррагона"

14-01-2019, 08:44 42 Рецепти

Салат з крутонами (сухариками) "Таррагона"


Цей легкий салат дещо нагадує знаменитий "Цезар", він і красивий і смачний. "Фішка" цього салату в тому, що заправка для нього подається окремо, так що салат заправляється і, за бажанням, досолюється вже в тарілці.

Складові
Куряче філе - 300-400 г .;
Помідори "Черрі" - 300 г .;
Пекінська капуста (або будь-який зелений листовий салат) - 1 \ 2 невеликого качанчика;
Пшеничний хліб (Не черствий!) - кілька шматочків;
Червоний (або звичайний) цибуля - половина середньої цибулини;
Сир Пармезан (або інший гострий сир) - 200-250 г .;
Курячі яйця - 2 шт .;
Часник - 2-3 зубчики;
Рослинна олія для смаження.
Для заправки:
Натуральний йогурт (або нежирна сметана) - 200 г .;
Гостра гірчиця - 2 ч. Ложки;
Мариновані огірки - 1-2 (середні);
Часник - 1-2 зубчики (за смаком).

Кроки

Спочатку приготуємо крутон - маленькі пшеничні сухарики. Для цього налийте на деко трохи рослинного масла і видавіть туди 1-2 зубчики часнику. Поки масло вбирає в себе "часниковий дух", займіться самими сухариками.

Зріжте кірку і наріжте м'якуш невеликими (приблизно 1х1 см.) Кубиками. Ці кубики викладіть на деко, залиште на кілька хвилин, потім переверніть і відправте лист в заздалегідь розігріту духовку на 7-10 хвилин.
  
Сухарики повинні тільки злегка підрум'янитися, стати золотистими, а не коричневими, інакше, охолонувши, вони будуть дуже жорсткими. Готові сухарики відразу викладіть на тарілку, покриту паперовою серветкою - щоб видалити надлишок олії.

Точно так же, тільки в сковорідці, підготуємо масло для смаження курки. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками (приблизно 1.5х1 см.) І обсмажити в часниковому маслі до золотистого кольору.

Солимо, перчимо і (за бажанням) додаємо спеції. Курка повинна бути трохи гострою. Готову курку гарячої викладаємо на паперові серветки остуджувати.

Салат з крутонами (сухариками) "Таррагона" recipe step 3 photo
  
Пекінську капусту розбираємо на листя і вирізаємо жорстку основу.
Капустяне листя рвемо руками на невеликі шматочки, помідори Черрі ріжемо навпіл (якщо ви берете звичайні помідори, наріжте їх на середні скибочки), сир натирається на крупній тертці, цибулю нарізають тонкими півкільцями і розбирається вручну.

Зелень, помідори, цибуля, курку і сир змішуємо в салатниці. По краю викладаємо круті яйця, нарізані скибочками. Зверху висипаємо крутон.

Салат з крутонами (сухариками) "Таррагона" recipe step 4 photo
  
Заправка.

Йогурт (сметану), гірчицю, маринований огірочок і часник поміщаємо в блендер (чопер, міксер ...), злегка солимо, перчимо і перетворюємо в однорідну масу. Вона буде злегка пінитися. Готову заправку можна зберігати в холодильнику не більше 2-3 днів.

Салат з крутонами (сухариками) "Таррагона" recipe step 5 photo
  
Салат готовий! Нагадаю - досолюється і заправляється він прямо в тарілці.
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити