Квас з житніх сухарів

2-02-2018, 09:51 254 Рецепти

Квас з житніх сухарів


Ділюся класичним рецептом квасу з житніх сухарів. Цей напій виходить з дуже насиченим смаком. Тільки підготуйте сухарі самі, вони смачніше магазинних. І квас вийде краще!

Опис приготування:
Цей квас з житніх сухарів в домашніх умовах готується легко, хоча, звичайно, зручніше його заготовляти на дачі або в приватному будинку - місця побільше. У квартирах же змушувати банками всю кухню і балкон мало хто любить. В іншому ж ніяких турбот і клопоту вам цей рецепт не принесе. Приступимо!

Складові:
Вода - 4 Литра
Сухарі житні - 300 Грам (робимо з половинки Козацкий)
Дріжджі пресовані - 35 Грам
Цукор - 2 Ст. ложки
Ізюм - 10 Штук (за смаком)

Кількість порцій:
7-8

Як приготувати "Квас з житніх сухарів"
1. Дріжджі розчинний разом з цукром. Додамо трохи води, і нехай постоїть 20 хвилин, поки не з'являться піна і бульбашки. Тим часом воду доводимо до кипіння, потім додамо сухарі і залишимо остигати до 60 градусів. Тепер додаємо дріжджову суміш, залишаємо бродити на три дні при кімнатній температурі.
2. Через зазначений термін переливаємо квас в банки, додаємо ізюм, закриваємо кришками і ще на два дні помістимо банки в холодильник.
3. Відціджуємо готовий квас за допомогою марлі. З решти закваски, до речі, можна зробити ще квас: просто додайте трохи свіжих сухарів і повторіть попередні кроки.
4. А поки настоюється наступна партія, квас з першої вже можна пити!
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити