Морський салатик "ням-ням"

21-03-2019, 08:51 56 Рецепти

Морський салатик "ням-ням"


СКЛАДОВІ
Кальмари 3-4 середні тушки
Сьомга (форель) 200 гр.
Креветки очищені - 200 гр.
Цибуля ріпчаста - 1 головка середня
Морква 1 маленька
Сухарики кумовські з часником
Рис пропарений 2 ст.л.
Листя салату
Кунжут
Лавровий лист
Перець горошок
Лимон (лимонний сік)
Соєвий соус
Оливкова олія
Рисовий оцет 0,5 ч.л.
Цукор
Сіль
Перець

Приготування:
Окремо необхідно приготувати наступне

Рис ретельно промити, залишити просушити на 10-15 хвилин, залити холодною водою вдвічі більшою за обсягом рису, довести до кипіння, і варити НЕ ВІДКРИВАЮЧИ КРИШОК 10 хвилин, вимикаємо вогонь, Не відкривайте і нехай стоїть 10 хвилин, в остиглий рис додаємо рисовий оцет розведений з дрібкою цукру і солі (насправді це рецепт для суші-рису, але мені здається для цього салату саме такий рис і потрібен)

Почистити тушки кальмарів, обдати окропом - шкурка моментально зійде, видалити залишки, порізати кільцями. Цибулю почистити порізати півкільцями. На сковороду налити трохи олії, цибулю злегка обсмажити, далі кальмари, сіль, перець. Накриваємо кришкою і тушкуємо 4-5 хвилин !!! НЕ БІЛЬШЕ НЕ МЕНШЕ, як тільки дали сік - все, вимикаємо - кальмари виходять ніжними

Червону рибу нарізати кубиками, посолити, поперчити і відправити на сковороду обсмажувати до злегка золотистого кольору, і викласти на папір щоб скло зайве масло

Я використовувала звичайні, нечищені креветки, мені здається вони більш ароматні. Заморожені креветки злегка підсолити, покласти лавровий лист і перець горошком і залити окропом, шлях постоять хвилин 10 і починайте чистити. Після очищені креветки збризнути лимонним соком

Моркву натерти на дрібній тертці

Готуємо соус: Оливкова олія 3 ст.л. лимонний сік 1 ч.л., соєвий соус (за смаком, багато не рекомендую) перчик,

Викладаємо на тарілку листя салату (у мене на жаль не було) зверху кладемо сухарики, червону рибу, морковочку, креветки, рис, і завершуємо всю цю красу кальмарами, поливаємо соусом, посипаємо кунжутом і ВУАЛЯ =) оплески) Блюдо готове)

Приємного Вам аппетітіка .
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити