Класичний червоний борщик

23-01-2020, 10:07 137 Рецепти

Сьогодні за вікном була дуже хмарна та вітряна погода, тому щоб зігрітися радимо Вам сьогодні приготувати першу страву на вечерю - це смачний гарячий борщик , та подати його до столу зі свіжим нарізаним сальцем ,часничком і зеленню, та з нашим хлібом «Бородинівський» який дуже гарно доповнить вашу страву !

Класичний червоний борщик
Інгредієнти які нам потрібні:

Свинина - 300-500 г
Квасоля біла - 1 склянка
Буряк - 2-3 шт.
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Картопля - 300 г
Капуста - 0,25-0,5 качан
Перець солодкий - 1 шт.
Помідори - 2-3 шт.
Зелень - 1 пучок
Часник – 1зубчик
Сіль - 2-2,5 ч. л
Цукор – 1 ч.л
Томатна паста – 2-3 ст.л
Оцет – 1 ч.л
Лавровий лист – 1-2 лист


Як приготувати наш борщик? Уважно читаємо далі :


1.Свинину миємо та ріжемо на шматочки 1-1.5см , та ставимо варити в каструлю об`ємом 4-5 л на 40-50 хвилинок.
2.Воду треба трошки підсолити приблизно 0.5 ч.л.
Води в каструлі повинно бути стільки, щоб покрити м`ясо, але не більше ніж три чверті.
3.Одночасно до бульйону додаємо білу квасолю і також ставимо її варити разом з нашим м’ясом .
4.Коли вода закипить, відкрити трохи кришку щоб не полилося на плиту.
5.Буряк очистіть, промийте і натріть на терці з крупними отворами.
6.Потім візьміть моркву промийте , очистіть та наріжте соломкою.
7.Часник також очистіть від шкарлупи , та пропустіть через часникодавилку .
8.Тепер час готувати нашу піджарку для борщу.
10.Буряк, моркву і часник відправте на пательню, налийте 1 чайну ложку оцту, води приблизно ¼ склянки , додати цукор 1 ч.л ,томатну пасту 2-3 ст.л , закрийте кришкою та тушкуйте на маленькому вогні 10-15 хвилин хвилин .
(Оцет додають до борщу для того щоб зберігти яскравий насичений червоний колір в буряку. Зазвичай оцет додають в піджарку)
11.Цибулю очистити, вимити і дрібнесенько нарізати (це зручно робити великим кухонним ножем ).
12.Картоплю очистити, вимити і нарізати дрібненькими квадратиками 1.5 см.
13.Капусту нашиткуйте не дуже тонко , приблизно 0.5 см.
14.Слідкуйте за нашою піджаркою! Періодично поглядайте за нею та помішуйте.
15.Бульон в якому готується наша свининка підсоліть.
16.Цибулю,картоплю і капусту відправте до нашого бульйончику .
17.Висипаємо до нашого борщику готову піджарку , щоб вона насичувала наш борщик усіма можливими смаковими якостями .
Тим часом очистіть і дрібненько наріжте солодкий перець , та відправте його до нашого борщику.
18.Помідори миємо. Якщо є бажання , можна окропом ошпарити помідори і зняти шкірку , але це не обов’язково. Нарізаємо квадратиками діаметром 0.5-1 см та відправляємо до борщу.
19.Пробуємо наш борщик на сіль і підсолюємо, якщо потрібно.
20.Зелень дрібнесенько ріжемо та додаємо до борщу , додаємо лаврушку. Вимикаємо наш борщ , та даємо можливість йому настоятися ще хвилинок 10 .
21.Для ще вишуканішого та насиченого смаку , додайте за бажанням домашню сметанку .


Смачного Вам та вашим гостям !
Готуємо разом з «RIGA ХЛІБ» !
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити