Домашній квас з житнього хліба без дріжджів

7-03-2018, 08:47 690 Рецепти

Домашній квас з житнього хліба без дріжджів


Якщо з тих чи інших причин ви вирішили приготувати квас без дріжджів, рекомендую замінити їх суслом з житнього хліба, води і цукру. Квас виходить чудовим! Солодкий і дуже ароматний напій!

Опис приготування:
Чудовий, тонізуючий та освіжаючий напій! Все це - домашній квас з житнього хліба без дріжджів в домашніх умовах. Між іншим, закваску з гущі, яка залишається у вас після проціджування, можна повторно використовувати для приготування ще декількох порцій квасу. Успіхів!

Складові:
Хліб житній - 2 скибочки
Цукор - 1 Чайна ложка (+ 2 ст.л.)
Вода кип'ячена - 2 Склянки

Кількість порцій: 4-5

Як приготувати "Домашній квас з житнього хліба без дріжджів"
1 Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушують в духовці до підсмаженої скоринки. Сухарики потрібно остудити і пересипати в каструлю або банку. Додайте цукор і теплу кип'ячену воду. Накриваємо рушником і залишаємо бродити в теплому місці на дві доби.
2 Переливаємо сусло в 3-х літрову банку, додаємо ще 2 ст.л. цукру, заливаємо теплою кип'яченою водою практично до самого верху. Знову накриваємо рушником і залишаємо на 1 день при кімнатній температурі. Готовність квасу визначається по характерному смаку і запаху.
3 Проціджують квас через марлю, розливаємо по чистим пластиковим або скляних пляшках. При бажанні можна додати більше цукру або трохи меду. Охолоджуємо квас в холодильнику. Готово!
Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Copyright © 2016-2019 Рижський Хлiб. Всі права захищені. Копіювання матеріалу строго заборонено.
Закрити